نکاتی درباره تایر خودرو

نکاتی درباره تایر خودرو

تاریخ انتشار: نظرات: 0


لاستیک‌های خودرو به عنوان چهار ستون اصلی آن، اگر چه ساده‌ترین ملزومات خودرو به نظر می‌رسند، اما در صورت کمی مشکل در هر یک از آن‌ها، عملکرد کلی خودرو مختل می‌گردد. قیمت‌های سر به فلک کشیده امروزی نیز نرخ لاستیک‌ها را به شدت افزایش داده است، به همین دلیل افزایش عمر لاستیک خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

با به کار بستن راهکارهای افزایش عمر لاستیک خودرو، می‌توانید بالاترین بهره وری را از لاستیک‌های خود داشته و حتی یک روز زودتر از عمر واقعی‌شان ناچار به خرید لاستیک نو و تعویض لاستیک خودرو نشوید.

در اینجا به نکاتی در جهت افزایش عمر لاستیک خودرو می‌پردازیم :

 

  تنظیم باد لاستیک‌های خودرو زمانی که سرد هستند

بسته به نوع رانندگی و محل‌هایی که از آن ها عبور می‌کنید و البته شرایط آب و هوایی، باد لاستیک‌های خودروی شما کم شده و هر از چند گاهی باید دوباره تایرها را باد بزنید. (غالبا آب و هوای گرم باعث کم باد شدن بیشتر لاستیک‌ها خواهد شد)

برای افزایش عمر لاستیک خودرو بهتر است، زمانی که لاستیک‌ها سرد هستند، به آن‌ها باد بزنید. البته متاسفانه بیشتر ما با طی مسافتی و رسیدن به یک آپاراتی، نسبت به باد زدن اقدام می‌کنیم؛ یعنی درست زمانی که لاستیک‌ها بر اثر حرکت گرم شده‌اند!

تغییرات دما به خودی خود موجب تغییر فشار باد لاستیک‌ها می‌شوند. می‌توان گفت که به ازای هر ۱۰ تا ۱۵ درجه افزایش دمای هوا، به اندازه چیزی در حدود ۱۰ درصد از باد لاستیک خودرو می‌کاهد. بنابراین وقتی با طی مسافتی به آپاراتی رسیده اید، باد زدن لاستیک شما کامل انجام نخواهد شد. به همین دلیل است که طی زمانی کوتاه پس از این باد زدن، دوباره با اندازه گرفتن باد لاستیک‌ها، میزان آن را نامناسب می‌یابید.

جهت افزایش عمر لاستیک خودرو ، بهترین کار این است که وقتی خودرو برای چندین ساعت متوقف بوده و لاستیک‌ها کاملا سرد هستند، نسبت به باد زدن آن‌ها اقدام کنید.

توجه کنید که در این تیتر قید کردیم “تنظیم باد خودرو”! به این معنا که پربادی نیز می‌تواند به لاستیک‌ها صدمه وارد کند. پر بادی در بخش میانی لاستیک حالت محدب به وجود آورده و سایش زودهنگام به همراه می‌آورد. بدتر از آن حتی ممکن است لاستیک خودروی شما حین برخورد با مانعی به راحتی دچار ترکیدگی شود.

 

جا به جا کردن لاستیک ها

با هر نحو رانندگی، به هر حال پس از مدتی لاستیک‌های خودروی شما دچار پدیده ناخوشایند لاستیک سایی می‌شوند. برای افزایش عمر لاستیک خودرو ، با جا به جا کردن لاستیک‌های عقب و جلو (معمولا به صورت ضربدری) می‌توانید از لاستیک سایی جلوگیری کرده و یا حداقل آن را به تعویق بیندازید.

 

ثابت نگه نداشتن خودرو در محلی برای مدت طولانی

برخی اوقات خودروی خود را برای مدتی طولانی در محلی پارک کرده و آن را از جای خود تکان نمی‌دهید. شاید این موضوع برای کاهش ترافیک و کاهش آلودگی هوا، اقدامی پسندیده به نظر برسد؛ اما سکون طولانی مدت لاستیک‌ها به یک شکل موجب فرسودگی آن‌ها خواهد شد.

به همین دلیل حتی اگر نمی‌خواهید خودروی خود را حرکت داده و از آن استفاده کنید، جهت افزایش عمر لاستیک خودرو ، حداقل هر چند روز یک بار محل آن را تغییر داده و لاستیک‌ها را از سکون طولانی مدت برهانید.

 

تنظیم فرمان دوره‌ای

عدم تنظیم بودن فرمان، باعث ساییدگی دور از انتظار لاستیک‌ها خواهد شد. به همین دلیل باید حتما به صورت دوره‌ای تنظیم فرمان را انجام دهید.

 

تنظیم چرخ‌های خودرو

برای افزایش عمر لاستیک خودرو ، به جز تنظیم فرمان، چرخ‌های خودرو نیز باید کاملا تنظیم باشند. به این صورت که هر چهار چرخ اتومبیل شما در تناسب با محور اصلی کاملا به شکل عمود و در یک امتداد قرار گرفته باشند. حتی کمی خارج بودن از این محور می‌تواند به لاستیک صدمه زده و موجب سایش و فرسایش آن گردد.

از کجا بفهمیم تنظیم فرمان یا تنظیم لاستیک‌ها مشکل دارد؟

بهترین کار این است که همیشه خودروی خود را برای سرویس‌های دوره‌ای به نمایندگی آن ببرید. اما برای این که خودتان از عدم تنظیم فرمان یا تنظیم نبودن چرخ‌ها مطلع شوید، راهکار ساده‌ای وجود دارد.

در یک مسیر صاف و بدون سراشیبی یا سربالایی خودرو را در دنده ۱ به حرکت درآورید. سپس فرمان را به آهستگی رها کرده و نگاه کنید که آیا به سمتی کشیده می‌شود یا نه. در صورتی که فرمان به راست یا چپ متمایل شده و تغییر جهت داد، مشکلی در تنظیم فرمان یا تنظیم چرخ‌ها وجود دارد. (البته به یاد داشته باشید که این آزمایش را حتما در مکانی خلوت و بدون رفت و آمد انجام دهید)

 

بالانس کردن تایرها به صورت دوره ای

در صورتی که وزن لاستیک و هر آن چه بدان وابسته است به درستی و با توازن کامل توزیع نشده باشد- یعنی تایر بالانس نباشد- باز ممکن است به لاستیک سایی برسیم. به علاوه بالانس نبودن لاستیک‌ها به جلوبندی خودرو نیز صدمه وارد می‌کند.

لازم است که هر ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار کیلومتر خودروی خود را جهت بررسی بالانس بودن تایرها به آپاراتی ببرید. یکی از نشانه‌ها عدم بالانس بودن تایرها، لرزیدن فرمان در سرعت‌های بالا و زمانی ست که در بزرگراه‌ها می‌رانید. برای افزایش عمر لاستیک خودرو حتما بالانس کردن تایرها را در نظر داشته باشید.

 

استفاده از باد نیتروژن

با استفاده از باد نیتروژن برای لاستیک‌های خودرو، می‌توانید از اکسایشی که اکسیژن موجود در بادهای معمولی ایجاد می‌کند، جلوگیری به عمل آورده و در ضمن به افزایش عمر لاستیک خودرو کمک کنید.

 

نگهداری لاستیک

به موازات نکاتی که در بالا برای افزایش طول عمر لاستیک خودرو گفتیم، برای نگهداری لاستیک زاپاس نیز لازم است که به مواردی دقت کنید. لاستیک زاپاس را در جای به دور از گرد و غبار نگه دارید و از قرار دادن آن مقابل نور مستقیم آفتاب یا حرارت خودداری نمایید.

به این شکل می‌توانید بالاترین طول عمر را از لاستیک‌های خودروی خود گرفته و در دیرترین وقت ممکن نسبت به خرید و تعویض لاستیک خود اقدام نمایید. لاستیک‌های سالم و بدون عیب در پارک صحیح خودرو در سراشیبی یا هر مسیر سخت دیگری نیز تاثیرگذار هستند. البته شاید بد نباشد فکری هم برای امنیت در صندوق عقب خودرو کرده و زاپاس موجود در آن را در مقابل سرقت‌های احتمالی ایمن سازید!

Tire