قطعات و لوازم یدکی مناسب رانندگان تاکسی، اسنپ و تپسی

قطعات و لوازم یدکی مناسب رانندگان تاکسی، اسنپ و تپسی

تاریخ انتشار: نظرات: 0


با گسترش و ازدیاد روز افزون وسایل حمل و نقل به خصوص اتومبیل های سواری در سطح شهر نیاز به تعمیر و تامین قطعات این وسایل افزایش یافت. که امروزه تقریبا شاهد آنیم در هر خیابانی تعدادی از افراد در بازار پر رونق خدمات مربوط به خودرو مشغول به کار هستند. از این رو نیاز به قطعه و لوازم یدکی برای مردم همیشه احساس می شود.

برای اینکه بدانیم کدام قطعه در بین لوازم پر مصرف قرار می گیرد باید توجه کنیم که گردش کدام ماشینها در جاده ها و سطح شهر بیشتر است، بنابراین با کمی دقت و نگاه کردن به اطراف می فهمیم که تاکسی ها و مسافربرها که گردش بسیار بالایی به نسبت بقیه خودروها لوازم بیشتری مصرف دارند. که از جمله این قطعات: لوازم برقی، لنت ها، دیسک و صفحه کلاچ، شمع ها، تسمه تایم و روغن خودروها در دوره های زمانی کوتاه نیاز به تعویض پیدا می کند. این موارد از پرمصرف ترین لوازم در بازار به نسبت بقیه قطعات یدکی دیگر هستند. در کلان شهرها و جاهایی که ترافیک های سنگین در داخل شهر زیاد است، مصرف این کالا ها بیشتر و بیشتر نیز می شود.

در بین خودروها پراید که بیشترین تعداد تاکسی ها ازین نوع خودرو بوده بیشترین سهم از تعویض قطعات را دارد و بدنبال آن نیز پژو 405 و پژو 206 از دیگر ماشینهای پرمصرف در تعویض لوازم یدکی هستند.


از آنجا که بیشترین مصرف قطعه یدکی را، رانندگان محترم تاکسی، اسنپ، تپسی و یا موارد مشابه دارند، در این مقاله قصد داریم 12 قطعه و لوازم یدکی پر مصرف خودرو را معرفی کنیم:


۱- رادیاتور:

سازوکار خودرو به گونه‌ای است که طی عملیات مختلفی که انجام می‌دهد، دمای آن به شدت بالا می‌رود. بنابراین اگر ابزاری برای کاهش دما در اتومبیل وجود نداشته‌باشد، خیلی زود بخش‌های داخلی آن دچار اختلال شده و حتی از کار می‌افتد. رادیاتور وسیله‌ای است که با استفاده از یک مایع خنک کننده دمای قطعات اتومبیل را کاهش می‌دهد.

در واقع این مایع خنک کننده در تمام بخش‌های موتور به حرکت درآمده و گرمای قطعات را جذب می‌کند. آخرین بخشی که مایع خنک کننده به آن وارد می‌شود رادیاتور است. به این ترتیب رادیاتور گرما را به هوای بیرون از خودرو منتقل می‌کند.

 

۲- فیلتر روغن:

مهم نیست که چه نوع یا مدل وسیله نقلیه‌ای را در اختیار دارید، قطعه‌ای که باید مدام تعویض شود، فیلتر روغن است. سیستم روغن‌کاری برای عملکرد مناسب هر موتور داخلی حیاتی است. بسته به سازنده اتومبیل، نحوه طراحی سیستم روغن‌کاری خودرو و نوع روغن استفاده شده در آن متفاوت است. اما به طور معمول روغن موتور و فیلتر روغن را هر پنج تا بیست هزار کیلومتر یکبار تعویض می‌کنند. بنابراین این وسیله از لوازم پر فروش خودرو محسوب می‌شود.

 

۳- فیلتر هوا:

فیلتر هوای موتور نیز از جمله قطعاتی است که باید به طور منظم تعویض شود. اکثر تولیدکننده‌گان اتومبیل تعویض این وسیله را در هر چهل هزار کیلومتر توصیه می‌کنند. اما این وسیله فقط درصورت کثیف یا مسدود شدن باید جایگزین شود. رانندگی مدام در جاده‌های آسفالت نشده و خاکی عمر فیلتر هوا را کاهش میدهد

اشخاصی که مرتباً در جاده رانندگی کرده و یا در آب و هوای خشک و غبارآلود زندگی می‌کنند، از فیلتر هوای مرطوب نیز استقبال می‌کنند. این نوع فیلترها می‌توانند به طور نامحدود تمیز و دوباره استفاده شوند. البته فیلترهای مرطوب برخلاف فیلترهای خشک، باید مدام روغن‌کاری شود. 

از آنجاییکه عدم تعویض فیلتر هوای کثیف، جریان درست هوا در موتور را به حداقل می‌رساند و بازده سوخت خودرو را کاهش می‌دهد، هر مدلی از این محصول بازار فروش خود را دارد.

 

۴- تسمه محرک:

از آنجاییکه دینام، پمپ آب، پمپ روغن، فرمان برقی (برای اتومبیل‌های مجهز به سیستم فرمان برقی) و کمپرسور  همگی از طریق تسمه محرک تغذیه می‌شوند، وسیله نقلیه بدون این محصول کار نخواهد کرد. تسمه محرک با استفاده از نوعی لاستیک ساخته می‌شود که در برابر افزایش دما مقاوم است. اما به مرور زمان و تحت تنش‌های محیطی ترک‌هایی بر سطح این محصول ایجاد می‌شود.

وقتی ترک‌ها از یک اندازه‌ای بزرگتر شوند، تسمه شل شده و روی قرقره‌ها می‌لغزد و نهایتاً صدای جیر جیر تولید می‌کند. وقتی کار به اینجا می‌رسد، عدم تعویض به موقع این محصول می‌تواند منجر به پاره شدن تسمه و در نهایت توقف خودرو شود. به عبارتی بدون تسمه محرک، دینام نمی‌تواند وظیفه خود را انجام دهد. نقش حیاتی که این محصول در کارکرد خودرو داشته و نیاز به تعویض مکرر در آن، باعث شده که به یکی از پرفروش‌ترین قطعات یدکی خودرو تبدیل شود.

 

۵- فیلتر کابین:

فیلتر کابین که فیلتر اتاق نیز نامیده می‌شود، برای تمیز کردن هوای ورودی به داخل کابین از آلودگی‌هایی مانند خاک و گرد و غبار استفاده می‌شود. مسدود شدن فیلتر کابین، کارایی سیستم کنترل هوا را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. برای تعویض این محصول فاصله زمانی مشخصی تعریف نشده‌است. در واقع این موضوع به آب و هوا، کیفیت جاده و مسافتی که خودرو در طی سال طی می‌کند بستگی دارد. با این وجود، این وسیله از جمله لوازم یدکی پرفروش خودرو است.

 

۶- پدال ترمز و روتور:

پس از تعویض روغن و کارهای روزمره تعمیر و نگهداری اتومبیل، تعویض پدال ترمز و روتور رایج‌ترین اقداماتی است که یک مکانیک در طول روز بارها و بارها برای مراجعه‌کننده‌گان انجام می‌دهد. هر زمان که خودرو روشن می‌شود، از ترمز آن نیز استفاده می‌شود. بنابراین اصطکاک در بخش‌های مختلف آن زیاد است. در واقع زمانیکه راننده پایش را بر روی پدال ترمز قرار می‌دهد، لنت‌ها به روتورها فشار داده می‌شوند و سرعت خودرو کم می‌شود. تماس مداوم این دو بخش بر روی یکدیگر، فرسایش و پوسیدگی را برایشان به دنبال دارد.

بعلاوه، در حالت ترمز اضطراری، دمای روتورها ناگهان افزایش می‌یابد و منجر به تاب خوردن روتورها می‌شود. این موضوع باعث لرزش پدال شده و  سایش زودرس لنت‌های ترمز را به همراه دارد.

بنابراین سیستم ترمز خودرو هر سال یا با طی مسافتی معادل با بیست و چهار کیلومتر نیاز به تعمیر دارد. در طی فرآیند تعمیر مطمئنا یک یا چند بخش از سیستم ترمز باید تعویض شود.


7- بال جوینت (سیبک):

این وسیله که با عنوان اتصالات توپی نیز شناخته می‌شود، برای حرکت چرخ‌های جلویی خودرو در محور عمودی نقش حیاتی دارد. هر بار که اتومبیل به یک دست انداز کوچک در جاده برخورد می‌کند، بال جوینت (سیبک) فعال می‌شود. این محصول در کارخانه روغن‌کاری شده و برای جلوگیری از ورود آب و خاک به آن، مهر و موم لاستیکی می‌شود.

این لایه لاستیکی بعد از مدتی خشک شده و دچار ترک‌خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود. در نتیجه بایل جوینت در سوکت شل شده و هر زمان که چرخ به یک دست انداز برخورد می‌کند، صدای گوشخراشی شنیده می‌شود. این امر باعث می‌شود که هنگام چرخاندن فرمان خودرو، صدای جیغ مانندی شنیده شود.

با تکان دادن چرخ به بالا و پایین، بال جوینت سست را می‌توان بررسی کرد. اگر چرخ به راحتی به بالا و پایین حرکت و به اصطلاح در جای خود بازی کند، بال جوینت  از کار افتاده‌است و باید تعویض شود. از آنجاییکه که عدم تعویض بال جوینت، می‌تواند منجر به هزینه تعمیراتی هنگفت و حتی تصادف اتومبیل شود، این وسیله جزء لوازم یدکی پرکاربرد و پرفروش در خودرو محسوب می‌شود.

 

8- شمع:

در تمام موتورهای احتراق داخلی، شمع‌ها وظیفه دارند که مخلوط هوا  و سوخت را مشتعل کنند تا در نهایت حرکت خودرو به جلو تأمین شود. شمع‌ها هر بار که انفجار اتفاق می‌افتد، باید فشار زیادی را تحمل کنند. در یک موتور معمولی که ۲۰۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد ​​، هر شمع ۱۰۰۰ بار در دقیقه روشن می‌شود.

هرچه زمان می‌گذرد، الکترود مرکزی شمع نیز بیشتر فرسوده می‌شود. گرمای بیش از حد نیز می‌تواند باعث ترک خوردن عایق شده و شمع‌های معیوب را از کار بیندازد. وقتی این اتفاق می‌افتد، کار دیگری نمی‌توان کرد به جزء تعویض آنها.

انواع مختلف شمع‌ها باید در فواصل زمانی مختلف تعویض شوند. به عنوان مثال، شمع‌هایی با دوشاخه مسی ارزان قیمت معمولاً حدود پنجاه هزار کیلومتر دوام می‌آورند. در حالیکه انواع دیگر  اغلب بیش از صد و بیست هزار کیلومتر مقاومت می‌کنند.

 

9- کمک فنر:

کمک فنرها که به آنها پایه‌های تعلیق نیز گفته می‌شود، برخلاف سایر اجزای سیستم تعلیق به ندرت نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. در عوض، پایه‌های این محصول باید مدام جایگزین شوند. روغن موجود در کمک فنرها برای جذب ناهمواری‌های جاده استفاده می‌شود. بعد از مدتی روغن در اطراف میله شوک شروع به نشت می‌کند و سطح روغن به تدریج پایین می‌آید تا جایی که پایه دچار اصطکاک شود.

هنگامی که سطح مایع درون ضربه به یک سطح مشخصی رسید، راننده متوجه می‌شود. چراکه خودرو شروع به پرش می‌کند. به این ترتیب به محض اینکه کوچکترین مشکلی در عملکرد کمک فنر به وجود آمد، باید آن را تعویض کرد تا از آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری شود.

 

10- باتری:

یکی از قطعات خودرو که اغلب تعویض می‌شود، باتری است. سرما دشمن شماره یک باتری‌های اتومبیل است، به این دلیل که واکنش شیمیایی درون آنها در هوای سرد با سرعت کمتری پیش می‌رود. دمای زیر صفر حتی باعث می‌شود تا انرژی موجود در باتری به آرامی تخلیه شود و همچنین اجزای داخلی مانند صفحات کاتدی تحت فشار قرار بگیرند.

با مرور زمان و با خراب شدن صفحات، باتری نمی‌تواند قدرت کافی برای استارت خوردن خودرو داشته‌باشد. این وضعیت در فصل زمستان بدتر خواهد شد، زیرا روشن شدن خودرو در سرما به قدرتی بیش از حد معمول نیاز دارد.

از طرف دیگر، هوای گرم نیز برای باتری اتومبیل مضر است، زیرا باعث سولفاته شدن آن می‌شود. به طور معمول یک باتری خودرو در صورت شرایط مطلوب آب و هوایی، چهار تا پنج سال دوام می‌آورد. البته باتری پس از سه سال به سرعت شروع به ضعیف شدن می‌کند.

 

11- سنسور اکسیژن:

سنسورهای اکسیژن برای تنظیم مخلوط هوا و سوخت به کار می‌روند. آنها در مکان‌های مختلفی بر روی سیستم اگزوز نصب شده و میزان سوخت و عملکرد اگزوز را کنترل می‌کنند. این محصول نیز به خاطر اینکه تحت دمای بالا و فشار بیش از حد است، به کرات خراب می‌شود.

 

12- دینام:

دینام به عنوان یکی دیگر از اجزای اصلی خودرو، نقش کمکی را برای باتری بازی می‌کند. در واقع با بالا رفتن سن باتری دینام برای جبران کمبود کارایی آن، انرژی بیشتری صرف کرده و این موضوع اغلب منجر به سوء عملکرد زودرس در آن می‌شود. در طول فصل زمستان، دینام تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرد. زیرا خودرو برای کار با سیستم کنترل آب و هوا، یخ زدایی عقب، گرم‌کن صندلی و دیگر فعالیت‌ها به نیروی بیشتری نیاز دارد.

دینام توسط تسمه حرکت می‌کند و تقریباً ۴ تا ۵ برابر سریعتر از موتور می‌چرخد. این بدان معناست که وقتی موتور ۳۰۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد​​، قرقره دینام در حدود ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد. بنابراین بلبرینگ دینام به مرور زمان فرسوده شده و شروع به تولید سر و صدا می‌کند.

از طرفی همانطور که سلامت باتری در افزایش و کاهش طول عمر مفید دینام تأثیر دارد، عکس آن نیز صادق است. دینام معیوب باتری را به اصطلاح خالی می‌کند. بنابراین دینام از جمله محصولات پر فروش در بازار لوازم یدکی خودرو است.


آسان وی، فروش اینترنتی قطعات و لوازم یدکی خودرو

شرکت آسان وی فروشنده اینترنتی قطعات یدکی خودرو می باشد که تمامی قطعات اصلی را با کیفیت و قیمت رقابتی تقدیم حضور مشتریان و همکاران گرامی میکند.

درضمن مشتریان آسان وی میتوانند از خدمات ارسال به سراسر کشور استفاده نمایند و

سفارش خود را درب منزل و یا فروشگاه خود دریافت کنند.


در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با کارشناسان آسان وی در تماس باشید:

02136349051

02166343067

02161965

شما میتوانید جهت استعلام قیمت در واتس اپ،

با بخش فروش در ارتباط باشید:

09376561965