اخبار, اطلاعات عمومی خودرو, کارایی

خودروهای برقی برای کنترل تغییرات اقلیمی کافی اند؟

[ad_1]

خودروهای برقی برای کنترل تغییرات اقلیمی کافی اند؟

هوندا ENS1

دانشگاه کیوشو ژاپن در یک پروژه مطالعاتی اعلام کرد برای اینکه ژاپن به طور مؤثر به اهداف اقلیمی خود دست یابد، تنها توسعه خودروهای برقی و ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی از سال ۲۰۳۵ کافی نیست، بلکه باید سیاست های تشویقی و حمایتی را اجرا کند تا به تولید بیشتر انرژی های تجدیدپذیر، کربن زدایی فرآیند تولید خودرو و افزایش طول عمر خودروها در ژاپن منجر شود.

محققان دانشگاه کیوشو (Kyushu) ژاپن دریافته اند که سیاست کنونی ژاپن برای توقف فروش خودروهای بنزینی تا سال ۲۰۳۵ و تنها گذار به خودروهای هیبریدی و برقی ممکن است برای کاهش انتشار دی اکسید کربن این کشور کافی نباشد.

تجزیه وتحلیل آنها نشان داد که همراه با این سیاست، دولت ژاپن باید به طور هم زمان برای افزایش تولید انرژی پاک، کربن زدایی فرآیند تولید و افزایش طول عمر خودروها تلاش کند.

در تلاش برای مقابله با بحران اقلیمی، بیشتر کشورهای جهان از جمله ژاپن سیاست هایی را اعمال کرده اند که تولید و انتشار گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهند. یکی از این سیاست ها ممنوعیت فروش جدید خودروهای با سوخت فسیلی است. این کشور در تلاش است فروش خودروهای بنزینی جدید را تا سال ۲۰۳۵ ممنوع کند و به فروش خودروهای برقی، هیدروژنی (HVs)، پیل سوختی (FCV) و هیبریدی اقدام کند.

در حالی که این اقدام حرکتی در جهت درست است، پروفسور شیگمی کاگاوا از دانشکده اقتصاد دانشگاه کیوشو در مقاله جدید خود که در مجله Production Cleaner منتشر شده است، این احتمال را مطرح کرده که ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی جدید ممکن است برای دستیابی به اهداف کربن زدایی ژاپن کافی نباشد.

وی توضیح می دهد: تیم ما روی مقدار دی اکسید کربن تولیدشده در طول عمر یک خودرو تمرکز کرده است، از نخستین منبع استخراج شده از زمین تا زمانی که از بین می رود. چرخه عمر دی اکسید کربن (۲CO-LC) یک خودرو تصویر بزرگ تری از آلایندگی خودرو را ارائه می دهد.

کاگاوا ادامه می دهد: ساخت یک خودرو، فرآیندی انرژی بر است، همه مواد اولیه تولید باید استخراج، پردازش، حمل و ساخته شوند. هر بخش از این فرآیند دی اکسید کربن تولید می کند. فرآیند ساخت یک خودروی برقی می تواند ۱.۵ تا ۲ برابر بیشتر از یک خودروی بنزینی گازهای گلخانه ای انتشار داشته باشد. اگر خودروسازان، تولید خودروهای برقی خود را بدون کربن زدایی در زنجیره تأمین افزایش دهند، کاهش انتشار دی اکسید کربن اتفاق نخواهد افتاد.
یکی از سیاست های کلیدی که ژاپن باید برای دستیابی به اهداف کربن زدایی خود اجرا کند، افزایش طول عمر خودروهاست.

میانگین طول عمر یک خودرو در ژاپن ۱۳ سال است، صرف نظر از اینکه چه مدت زمانی با آن رانندگی شده باشد. ارائه انگیزه برای خرید خودروهای دست دوم به جای خودروهای نو می تواند سیاستی قابل اجرا برای کمک به دولت ژاپن در دستیابی به اهداف اقلیمی خود باشد.

تغییر ترکیب انرژی مصرفی ژاپن به نفع منابع تجدیدپذیر بیشتر نیز گامی حیاتی در فرآیند دستیابی به اهداف اقلیمی ژاپن است.

منظور از ترکیب انرژی یک کشور عبارت است از نسبت منابع انرژی که برای تولید برق استفاده می شود. در سال ۲۰۲۰ ترکیب انرژی ژاپن ۷۶ درصد سوخت های فسیلی و ۲۰ درصد تجدیدپذیرها بود، بنابراین حتی اگر همه مردم به خودروهای برقی روی بیاورند، انرژی موردنیاز برای شارژ چنین خودروهایی همچنان به انتشار بیشتر از سوخت های فسیلی منجر خواهد شد.

ترکیب انرژی برنامه ریزی شده ژاپن در سال ۲۰۳۰ شامل ۵۰ درصد سوخت های فسیلی و ۲۸ درصد انرژی های تجدیدپذیر است. این ترکیب به اندازه کافی انتشار کربن در چرخه عمر را کاهش نمی دهد. سیاست خودروی برقی که از سال ۲۰۳۵ آغاز می شود، هدفش کاهش ۱۰ درصد یا ۲.۹ میلیون تن از انتشار کربن بخش خودرو در سال ۲۰۵۰ است. این سطح کاهش بسیار کمتر از مقدار لازم برای دستیابی به جامعه بدون کربن است.

کاگاوا پیشنهاد می کند که ژاپن باید تا سال ۲۰۵۰ ترکیبی از ۱۰ درصد سوخت های فسیلی و ۸۸ درصد انرژی های تجدیدپذیر آژانس بین المللی انرژی (IEA) را هدف قرار دهد.

وی اشاره کرد که طبق مدل سازی تیم وی، اگر ژاپن از ترکیب سیاست های آژانس بین المللی انرژی پیروی کند، کاهش ۱۰ درصدی اضافی در سوخت های فسیلی، ظرفیت کاهش ۳.۴ میلیون تن انتشار دی اکسید کربن ژاپن در سال ۲۰۵۰ دارد.

سرانجام افزایش طول عمر خودرو، هم برای خودروهای برقی و هم خودروهای بنزینی، می تواند به کاهش انتشار کربن در چرخه عمر کمک زیادی کند. عمر میانگین یک خودرو در ژاپن ۱۳ سال است. الگوهای گروه تحقیقاتی دانشگاه کیوشو مشخص کرد اگر میانگین عمر خودرویی که سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۵۰ ثبت شده است، حتی یک سال افزایش یابد، می تواند تا ۹۰ میلیون تن از انتشار دی اکسید کربن ژاپن را کاهش دهد.

خودرو برقی

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *